EN

Novice podjetja

Kako očistiti igrače in ležišča za hišne ljubljenčke?

Dnevna higiena je pomemben del človekovega življenja. Pri čiščenju hiše in zagotavljanju vašemu domu prostor, primeren za bivanje in bivanje, bodite vedno v prednosti. Enako velja za hišne ljubljenčke. Pomembno je, da ne pozabite poskrbeti za svojega kosmatega prijatelja. Prav tako so pomembni kot ostali člani vaše človeške družine in si zaslužijo čim več skrbi.


Obstaja veliko trikov, s katerimi lahko poskrbite, da bo življenje vašega ljubljenčka čim bolj higienično. Od okolju prijaznih čistil, ki vam bodo prihranila čas in denar, do DIY trikov, se lahko naučite marsikaj. Prav tako je pomembno vedeti, kako pogosto morate čistiti njihove igrače, postelje in podobne predmete. Zato si bomo podrobneje ogledali, kako to enostavno doseči.


1. Čas je, da ga vržete v vodo

Če ste novi pri negi hišnih ljubljenčkov kot celote, je prva stvar, ki jo morate vedeti, kdaj je čas, da med pranjem perila zavržete posteljnino in rjuhe. Ni skrivnost, da naši kosmati prijatelji izgubljajo veliko dlake, in če se ne kopajo redno, tudi zadišijo. Če torej upoštevate ta dva dejavnika, lahko zlahka določite, kdaj njune stvari med postopkom čiščenja zavreči. Ko začne dišati in se nabere veliko las. S tem dizajnom je jasno, da morate njihovo posteljnino in druge predmete oprati vsaj enkrat na teden, da jim pomagate vzdrževati zdrav in higienski življenjski slog. 


2. Pranje postelje in počivalnik

Hišni ljubljenčki so kot člani vaše družine, vendar to ne pomeni, da jih lahko redno umivate. Prva stvar, na katero morate biti pozorni, so lasje. Če posteljo preprosto vržete stran, lasje nikoli ne bodo popolnoma izpadli in postali trdovraten del blaga. 

Zato morate najprej uporabiti krtačo, ki ne pušča vlaken, da odstranite vse vidne dlake, preden zmočite posteljo. Opazili boste, da se bo, ne glede na to, kako močno krtačite, nekaj dlak še vedno oprijelo tkanine. Če želite to narediti, morate posteljnino in rjuhe 10 minut sušiti v sušilnem stroju brez toplote. Zrahljal bo odvečne dlake, tako da jih boste zlahka odstranili in dali v pralni stroj. Nato lahko posteljnino namočite v vročo vodo in jo operete z detergentom brez dišav. Vroča voda je dobra za razkuževanje, vendar vedno preverite na nalepki najvišjo temperaturo vode za pranje. 


3. Operite vse igrače

Pogosto se hišni ljubljenčki igrajo z gumijastimi/plastičnimi ali plišastimi živalmi. Postopki čiščenja so pri obeh zelo različni, zato se pripnite in si oglejte: 

Gumijaste/plastične igrače: te igrače so razmeroma enostavne za čiščenje, ker jih lahko običajno zložite skupaj. Najprej morate napolniti vedro z enim delom vode in enim delom destiliranega belega kisa. Po tem lahko v to mešanico namočite vse gumijaste/plastične igrače, jih ustrezno očistite, nato namočite v preprosto vodo in pustite, da se posušijo.

Plišaste igrače: Plišaste igrače lahko perete ročno ali v stroju, vendar boste morali najprej ponovno obrisati vse lase. Če uporabljate strojno pranje, poskrbite za nežen cikel pranja, da ne poškodujete stroja. 


4. Mačji alpinist

Mačke so energične živali, zato, če želite, da je vaša mačka srečna, morate imeti doma mačjega plezalca. Toda ti plezalci so videti kot izjemen čistilni predmet. Toda bistvo je, da je enostavno, če sledite nekaj splošnim korakom. Najprej morate očistiti vse trdovratne dlake. Potem je čas, da razvaljate toplo vodo in blage detergente za pranje perila brez dišav. 

Območje na preprogi morate očistiti s krpo ali čopičem, navlaženo z odstranjevalcem vode. Nato obrišite s preprosto vlažno krpo, da odstranite morebitno milo. Nato se posuši na zraku. 


5. Razkužite smetnjak

Smetlje je treba redno čistiti in razkuževati, saj lahko mačji/pasji iztrebki predstavljajo tveganje za zdravje vašega gospodinjstva. Če želite očistiti koš za smeti vašega ljubljenčka, morate najprej odstraniti ves pesek, nato ga zdrgniti s toplo vodo in blagim čistilom brez dišav, ki ne pušča ostankov kemikalij. Operite ga, pustite, da se posuši, in steljo napolnite s čistim peskom. Pri čiščenju obvezno nosite masko za enkratno uporabo in rokavice. 


6. Jedi za hrano in vodo

Umazane posode ne uporabljate ponovno za naslednji obrok, kajne? Enako velja za hišne ljubljenčke. Njihove pladnje za hrano in vodo je treba čistiti vsak dan, da ostanejo zdravi. Bakterije v posodah za hrano/vodo rastejo zelo hitro, zato je pomembno, da zanje redno skrbimo. V pomivalnem stroju jih je enostavno očistiti, če pa to ne zveni privlačno, si lahko roke zagotovo umijete z mlačno vodo in blagim milom. 


Skrb za hišne ljubljenčke je težko delo, skoraj tako kot skrb za majhne otroke. Če ste torej zaposlena oseba, ki ima komaj dovolj časa za spremljanje, je vredno razmisliti o prednostih najema profesionalnega čistilnega servisa, še posebej, če imate hišne ljubljenčke. Kljub temu upamo, da vam bodo nekateri od teh nasvetov pomagali lažje skrbeti za svojega kosmatega prijatelja.

Prosimo,
pusti
Sporočilo
Tel/WhatsApp/WeChat:

Dodaj:

Okrožje Wanyang Zhongchuang, okrožje Cangnan, mesto Wenzhou, provinca Zhejiang

Cat

Pes

Hitre povezave

Podpora za IT avtorja