EN

Novice podjetja

Kako pogosto je treba čistiti mačje sklede in igrače?

Uganete, kje je v vašem domu največ klic? 

Many pet owners may not expect that the cat owner eats and drinks water in the food bowl and water bowl every day. If you don't wash it for 4-5 days, it will have as many bacteria as the kitchen sink and rags.In addition to the food and water bowls, the hygiene of mačje igrače is also a concern.Do you really know what kind of environment a cat owner lives in?


Kako pogosto čistite posode za hišne ljubljenčke?

Only 33.57% of the owners can clean the food bowl once a day. The most common frequency is to clean up once every 2-3 days, but there are many shovels that clean up once more than 3 days or more than a week.However, this data is already very good compared to the data of American owners. In 2015, rcopetcare (a pet website) conducted an anonymous survey of pet owners in the United States. The results showed that more than 60% of pet owners cleaned up every 3 days. Pet bowls, and 10% of pet owners do not regularly clean their pet bowls. 


Ali je ta pogostost čiščenja dovolj?

Obviously not enough. In 2011, the NSF (National Sanitation Foundation) conducted a comprehensive inspection of 30 homes to measure bacterial contamination levels. Pet bowls and igrače za hišne ljubljenčke are among the top 10 places with the most germs. 

V posodah in igračah za hišne ljubljenčke so odkrili velike količine MRSA, Pasteurella multocida in več vrst Corynebacterium, ki so bile vse precej nad normalno vrednostjo. 

Nekatere od teh bakterij prihajajo iz okolja, nekatere pa iz ust hišnega ljubljenčka in se pri jedi in igri s slino pritrdijo na skledo s hrano in igrače. 

These bacteria multiply on pet food bowls and toys. Especially the water and food bowls, which have a damp environment and a lot of food residues, if they are not cleaned regularly, it is a paradise for bacteria.Will different materials have an effect?

Raziskave so bile opravljene na univerzi Hartpury. Posode iz treh različnih materialov: plastike, nerjavnega jekla in keramike so bile testirane na število bakterijskih formacij v 14 dneh. 

Kot je bilo pričakovano, 14. dan število bakterij v plastičnih posodah > keramičnih posodah > posodah iz nerjavnega jekla. Nepričakovano pa je bilo v keramičnih posodah največ škodljivih bakterij, vključno z MRSA (meticilin odporen Staphylococcus aureus, ki je bolj virulenten) in salmonelo.

Kjer obstaja izbira, je treba dati prednost posodi iz nerjavnega jekla za živila. 

Najbolj učinkovit način čiščenja in pogostost. 

Kako pogosto bi morali kot usposobljeni lastnik hišnih ljubljenčkov čistiti sklede in igrače za hišne ljubljenčke? 


Posoda za hišne ljubljenčke

Pravzaprav FDA in več veterinarskih spletnih mest priporočajo, da posode za hrano za hišne živali in posode za vodo ravnate kot s svojimi pripomočki: operite jih enkrat na dan, ne samo z vodo, ampak temeljito s čopičem in detergentom. 

Poleg vsakodnevnega čiščenja je treba v skladu s priporočili NSF enkrat na teden opraviti dezinfekcijo z raztopino belila 1:50, posodo za hrano in vodo namočiti za več kot eno minuto, nato temeljito sperite (če tega ne storite). sperite, se bo zastrupil) in pustite, da se posuši. Po sušenju ga dajte mačkam. Ta metoda je primerna tudi za sklede za hrano in sklede za vodo, ki jih dolgo ne čistite. 


Avtomatski razpršilnik vode

Toda mnogi lopatarji uporabljajo avtomatske razpršilnike vode. Ali je treba vsak dan čistiti tudi avtomatske avtomate za vodo?

Avtomatski razpršilnik vode dovaja tekočo vodo, ki lahko do določene mere prepreči nastajanje biofilmov, vendar še vedno obstaja proliferacija bakterij. Pri dejanski uporabi bo avtomatski razpršilnik vode, ki ga uporablja polž prah, tudi če je uporabljen filtrirni element, zavohal ribji vonj okoli vodne črpalke (morda nakopičene aminske spojine) vsakič, ko jo razstavite in operete, da ne omenjam pogleda na Missing bakterije.

Polžji prah je povprašal številne proizvajalce avtomatov za vodo, večina proizvajalcev pa priporoča tudi menjavo vode vsaj vsake 3 dni in istočasno temeljito čiščenje. 


Igrača za hišne ljubljenčke

V skladu s priporočili NSF je treba za mačje igrače, pralne plišaste igrače in mačje stelje čistiti vsaj enkrat na mesec;

Igrače s trdo podlago, ki jih je neprijetno čistiti, je treba enkrat mesečno obrisati z belilom, jih temeljito sprati in posušiti, preden jih damo mačkam; igrače, ki jih ni mogoče očistiti in jih je neprijetno brisati: igrače, kot so mačje palčke, je treba tudi redno postavljati na sonce pod sterilizacijo. 

Nevidne bakterije so prisotne v vsakem kotičku mačjega življenja in ko bo lastnik hišnega ljubljenčka len, bo to izkoristil.

Prosimo,
pusti
Sporočilo
Tel/WhatsApp/WeChat:

Dodaj:

Okrožje Wanyang Zhongchuang, okrožje Cangnan, mesto Wenzhou, provinca Zhejiang

Cat

Pes

Hitre povezave

Podpora za IT avtorja